Decyl-Glucoside για τα μαλλιά: Οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε Πηγή Βyrdie

  • Share this:
Decyl-Glucoside για τα μαλλιά: Οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε Πηγή Βyrdie

Decyl-Glucoside για τα μαλλιά: Οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε


Οι δερματολόγοι λένε ότι αυτό το φυτικό καθαριστικό είναι εξαιρετικό για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στην περιποίηση των μαλλιών είναι η χρήση (ή η αποφυγή) των θειικών αλάτων . Το λαυρυλοθειικό νάτριο είναι ένα από τα πιο συχνά συζητούμενα συστατικά, καθώς έχει βρεθεί ότι αφαιρεί από τα μαλλιά το χρώμα και τα φυσικά έλαια. Ενώ ορισμένοι ειδικοί δεν αποδέχονται τη διαμάχη χωρίς θειικά άλατα , πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν να αναζητήσουν σαμπουάν που περιέχουν εναλλακτικά καθαριστικά

Το Decyl-glucoside είναι ένα ήπιο και βιοδιασπώμενο επιφανειοδραστικό που χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα, όπως σαμπουάν και καθαριστικά. Προέρχεται από λιπαρές αλκοόλες φυτικής προέλευσης (καρύδα c8-16) και γλυκόζη (ζάχαρη/άμυλο) και έχει γίνει δημοφιλές λόγω της ικανότητάς του να αφρίζει με πλούσιο αφρό.

Ο δεκυλογλυκοσίδης θεωρείται ήπιος λόγω του χαμηλού κινδύνου ερεθισμού του δέρματος. Είναι μοναδικό γιατί έχει την ανώτερη ικανότητα να δημιουργεί και να διατηρεί αφρό. Θεωρείται τεχνικά θειικό άλας, ωστόσο προέρχεται από καρύδες και δεν θεωρείται καρκινογόνο - επομένως θεωρείται ασφαλής εναλλακτική λύση στα θειικά άλατα που παράγονται από πετρέλαιο, όπως το λαυρυλοθειικό νάτριο.  Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται συχνά σε βρεφικά σαμπουάν και σαμπουάν για άτομα με ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Μάθετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τους καλύτερους τρόπους χρήσης δεκυλ-γλυκοσίδης για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από αυτό το καθαριστικό με αφρό.

ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ: Καθαριστικό

ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ:  Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, διατηρεί τη φυσική υγρασία και μειώνει την πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ:  Το Decyl-glucoside είναι ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους και την υφή μαλλιών, αλλά εκείνα με σγουρά ή ξηρά μαλλιά που αναζητούν ένα απαλό καθαριστικό θα ωφεληθούν περισσότερο. Είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν ερεθισμένο και ξηρό τριχωτό της κεφαλής που θέλουν να καθαρίσουν χωρίς να αφαιρέσουν το δέρμα από τα φυσικά του έλαια.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ:  Είναι ασφαλές για καθημερινή χρήση, αλλά όπως και άλλες επιφανειοδραστικές ουσίες, δεν πρέπει να το αφήνετε για περισσότερο από λίγα λεπτά τη φορά για να αποφύγετε ερεθισμούς. Όλες οι ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής διαφέρουν από άτομο σε άτομο, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας εάν αισθάνεστε ότι η τρέχουσα ρουτίνα καθαρισμού σας δεν λειτουργεί για εσάς.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ:  Μπορεί να συνδυαστεί με όλους τους τύπους άλλων επιφανειοδραστικών. Συχνά συνδυάζεται με φυσικά πολυμερή, όπως κόμμι ξανθάνης και κόμμι καραγενάνης, για να δημιουργήσει μια πιο παχιά φόρμουλα. Ο συνδυασμός του με κοκαμιδοπροπυλ βηταΐνη ή σόγια έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ομαλή σύσταση. 

ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ:  Έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ερεθισμό όταν συνδυάζεται με μεθυλενο δις-βενζοτριαζολύλιο (MBBT), αλλά η αιτία αυτού του ερεθισμού δεν έχει προσδιοριστεί. Όσοι έχουν γνωστή αλλεργία στους αλκυλογλυκοζίτες ή στην καρύδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν δεκυλογλυκοσίδη. 3


Οφέλη του Decyl-Glucoside για τα μαλλιά

Το να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής καθαρό από λάδια και συσσώρευση είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής και τη συνολική εμφάνιση των μαλλιών. Τα σαμπουάν είναι τασιενεργά, τα οποία λειτουργούν μειώνοντας την επιφανειακή τάση μεταξύ του λαδιού και του νερού για να αφαιρέσουν τη βρωμιά, τα υπολείμματα και τη λιπαρότητα από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Πολλά σαμπουάν χρησιμοποιούν σκληρά θειικά άλατα, όπως το λαουρυλοθειικό νάτριο και το λαουρεθικό νάτριο, που προκαλούν αφρισμό για βαθύ καθαρισμό,

Πολλά εναλλακτικά σαμπουάν για ξηρά και σγουρά μαλλιά δεν δημιουργούν αφρό, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση ότι το τριχωτό της κεφαλής δεν έχει καθαριστεί καλά, επειδή παραδοσιακά περιμένουμε αφρό από το σαμπουάν. Το Decyl-glucoside είναι ένα μοναδικό καθαριστικό επειδή έχει την ικανότητα να σχηματίζει αφρό σε πλούσιο αφρό, παρόλο που δεν περιέχει αυτά τα σκληρά θειικά άλατα. «Τα θειικά άλατα μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία καθώς μπορούν να συσσωρευτούν στον οργανισμό»,«Μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και τις τρίχες που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρό τριχωτό της κεφαλής και μαλλιά. 

Ορισμένα θειικά άλατα προέρχονται από το πετρέλαιο, που είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνο συστατικό. Τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο όταν εφαρμόζονται στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής μπορούν να καλύπτουν τις τρίχες χωρίς να αφήνουν την υγρασία μέσα ή έξω».


Ο δεκυλ-γλυκοζίτης προέρχεται από φυτά, όχι από πετρέλαιο, γεγονός που το καθιστά ασφαλέστερη επιλογή. Εδώ είναι τα άλλα οφέλη του δεκυλ-γλυκοσίδη:

Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά: Η δεκυλ-γλυκοσίδη είναι ικανή να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τη βρωμιά και την υπερβολική λιπαρότητα χωρίς τον κίνδυνο ερεθισμού από άλλα καθαριστικά που περιέχουν σκληρά θειικά άλατα. «Ο δεκυλ-γλυκοζίτης θεωρείται πολύ λιγότερο ερεθιστικός και πιο ήπιος για το δέρμα, με ανώτερες ιδιότητες αφρού που διαχέουν τη σύνθεση σε όλο το δέρμα, βελτιώνοντας την αίσθηση»,Το Decyl-glucoside θεωρείται τόσο απαλό που πολλά βρεφικά σαμπουάν το εμπιστεύονται σε εξαιρετικά ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

Διατηρεί την υγρασία: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά θειικά άλατα που χρησιμοποιούνται σε πολλά σαμπουάν, ο δεκυλογλυκοζίτης δεν απογυμνώνεται. «Δημιουργώντας έναν ωραίο αφρό και ξεβγάζοντας καλά, μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά — όλα αυτά διατηρώντας παράλληλα την υγρασία»,Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ξηρά ή σγουρά μαλλιά που θέλουν να αφαιρέσουν τη συσσώρευση και να αποφύγουν τη σκληρή διατάραξη της φυσικής παραγωγής λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής.

Δεν ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής ή το δέρμα: Τα περισσότερα θειικά άλατα μπορεί να είναι σκληρά στο δέρμα, οδηγώντας σε ερεθισμό, ξεφλούδισμα και φλεγμονή, Λόγω της πιο φυσικής σύνθεσής του, το Decyl-glucoside είναι σε θέση να προσφέρει έναν πολυτελή αφρό που δεν ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής ή το δέρμα. Η φλεγμονή και ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής είναι οι κύριες αιτίες τριχόπτωσης, επομένως η μείωση αυτών των καταστάσεων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη συνολική εμφάνιση των μαλλιών.

Παρέχει ανόρθωση: Πολλά φυσικά σαμπουάν δεν σχηματίζουν αφρό και μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά βαριά . Η δεκυλ-γλυκοσίδη είναι για όσους θέλουν να προσθέσουν υφή ή όγκο στο στέλεχος της τρίχας χάρη στις ανώτερες ιδιότητες αφρισμού σε σύγκριση με άλλα καθαριστικά.

Σαμπουάν χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον: Ο δεκυλ-γλυκοζίτης σχηματίζεται από την αντίδραση μιας φυσικής αλκοόλης από την καρύδα με ζάχαρη (γλυκόζη). Θεωρείται ήπιο, χαμηλής τοξικότητας και φιλικό προς το περιβάλλον, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ρουτίνας ομορφιάς τους, ως φυτικό συστατικό, είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συμβατικά επιφανειοδραστικά.

Οι ειδικοί μας συμφωνούν ότι η δεκυλογλυκοσίδη είναι ασφαλής για όλους τους τύπους μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των σγουρά, ξηρών και βαμμένων μαλλιών. Αν ψάχνετε για μια λύση για την αφαίρεση συσσωρεύσεων χωρίς να αφαιρέσετε τα μαλλιά από το χρώμα ή τα φυσικά έλαια, η δεκυλογλυκοσίδη είναι μια σταθερή επιλογή. Αυτό το καθαριστικό είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν φλεγμονή ή ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής που θέλουν να καθαρίσουν χωρίς να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος.

«Εάν έχετε αλλεργίες στα φυτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή δεκυλογλυκοσίδης, όπως οι καρύδες, το φοινικέλαιο ή το καλαμπόκι, η δεκυλογλυκοσίδη θα πρέπει να αποφεύγεται ως συστατικό σε ένα προϊόν μαλλιών», . «Η  Αμερικανική Εταιρεία Δερματίτιδας Επαφής  αναφέρει τη δεκυλ-γλυκοσίδη ως αλλεργιογόνο που έχει τη δυνατότητα να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και τους πνεύμονες».


Πώς να χρησιμοποιήσετε το Decyl-Glucoside για τα μαλλιά

Το Decyl-glucoside μπορεί να βρεθεί ως συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, αλλά πιο συχνά βρίσκεται στην φροντίδα μωρών λόγω της απαλής φύσης του. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθούν να αποφύγουν τα πιο σκληρά θειικά στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών τους, αλλά χάνουν τον πλούσιο αφρό των παραδοσιακών σαμπουάν.


Εδώ είναι οι κύριοι τρόποι με τους οποίους θα δείτε τη χρήση του δεκυλ-γλυκοσιδίου σε προϊόντα για τα μαλλιά:

Απαλά σαμπουάν: " Ένα προϊόν καθαρισμού μαλλιών που έχει ως συστατικό δεκυλογλυκοσίδη είναι ένα πιο ήπιο προϊόν που είναι ασφαλές για ευαίσθητο δέρμα και τριχωτό της κεφαλής" Όπως και με άλλα επιφανειοδραστικά, τα προϊόντα που περιέχουν δεκυλογλυκοσίδη θα πρέπει να αφήνονται μόνο για λίγα λεπτά πριν ξεπλυθούν καλά για να αποφευχθεί ο ερεθισμός.

Ενυδατικά κοντίσιονερ: Τα απαλά μαλακτικά περιέχουν συχνά δεκυλ-γλυκοζίτη για τις ενυδατικές του ιδιότητες, καθώς και την ικανότητά του να διατηρεί σταθερά τα συστατικά του προϊόντος. Ο δεκυλ-γλυκοζίτης βοηθά επίσης το μαλακτικό να ξεβγάζεται εύκολα.

Προϊόντα styling μαλλιών: Θα βρείτε επίσης δεκυλ-γλυκοσίδη σε προϊόντα styling μαλλιών, όπως τζελ μαλλιών, μους, ξηρό σαμπουάν και ορούς.


Θεωρείται ασφαλής ο δεκυλ-γλυκοσίδης;

Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας κατέταξε τον δεκυλ-γλυκοσίδη ως 2 ή «χαμηλού κινδύνου» σε μια κλίμακα 1-10. 3 Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανασκόπηση των Καλλυντικών Συστατικών ερεύνησε αυτό το συστατικό και διαπίστωσε ότι είναι επίσης ασφαλές. 4


Βοηθά η δεκυλογλυκοσίδη στην πιτυρίδα;

Λόγω των ανώτερων καθαριστικών του ιδιοτήτων, θα βρείτε συχνά δεκυλ-γλυκοσίδη σε πολλά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.



Γίνε μέλος

Λάβετε πρώτοι τα νέα μας και ειδικές προσφορές!

SEB Group

Συμβουλές Ομορφιάς