Αιθυλοεξυλογλυκερίνη: Μαλακώνει και λειαίνει τα μαλλιά

  • Share this:
Αιθυλοεξυλογλυκερίνη: Μαλακώνει και λειαίνει τα μαλλιά

Αιθυλοεξυλογλυκερίνη για τα μαλλιά: Οφέλη και πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Τρόπος Χρήσης

Ηαιθυλεξυλγλυκερίνη είναι ένα από τα πολλά στοιχεία σε μια λίστα συστατικών. Αν και το συστατικό μπορεί να μην είναι κάτι που γνωρίζετε, η αιθυλεξυλγλυκερίνη έχει τόσες χρήσεις σε σκευάσματα ομορφιάς , οπότε πιθανότατα χρησιμοποιείτε ήδη προϊόντα με αυτό το συστατικό. Η αιθυλεξυλγλυκερίνη μπορεί να δράσει ως επιφανειοδραστικό, συντηρητικό, αποσμητικό και μαλακτικό.

Η αιθυλεξυλγλυκερίνη έχει αποδεδειγμένα οφέλη στη σύνθεση των προϊόντων ομορφιάς και παρέχει περιποίηση στα μαλλιά και το δέρμα επίσης. Θεωρείται μια φυσική και λιγότερο τοξική εναλλακτική λύση στα parabens ή τα θειικά άλατα, τα οποία συχνά διαπιστώνεται ότι είναι ερεθιστικά.

Τι είναι η αιθυλεξυλγλυκερίνη;

Η αιθυλεξυλγλυκερίνη είναι ένα συντηρητικό φυτικής γλυκερίνης που μπορεί να ληφθεί από ζωικές πηγές, αλλά προέρχεται κυρίως από φυτικές πηγές γλυκερίνης, όπως η σόγια ή ο φοίνικας.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει αλλεργικές αντιδράσεις εξ επαφής και στην αιθυλεξυλγλυκερίνη. Απευθυνθήκαμε στους δερματολόγους για τις σκέψεις τους σχετικά με την αιθυλεξυλγλυκερίνη. Διαβάστε τι είχαν να πουν.

ΑΙΘΥΛΕΞΥΛΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ: Τασιενεργό, συντηρητικό και μαλακτικό

ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:  Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, σταθεροποιεί τα προϊόντα για τα μαλλιά, αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ:  Γενικά, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει προϊόντα που περιέχουν αιθυλεξυλγλυκερίνη, αλλά όσοι έχουν ξηρά ή σγουρά μαλλιά μπορεί να δουν περισσότερα οφέλη λόγω των μαλακτικών παραγόντων του. Μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ευαισθησία στα parabens ή στα θειικά άλατα.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ:  Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε έως και δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, καθώς βρίσκεται σε πολλά σαμπουάν και μαλακτικά. Ωστόσο, όσοι έχουν ευαίσθητο ή ξηρό τριχωτό της κεφαλής μπορεί να θέλουν να περιορίσουν τη χρήση επιφανειοδραστικών ουσιών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ:  Οποιαδήποτε προϊόντα περιποίησης δέρματος ή καλλυντικά με βάση το νερό, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προϊόντος

ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ:  Δεν υπάρχουν γνωστά συστατικά που παρεμβαίνουν αρνητικά στην αιθυλεξυλγλυκερίνη. Ωστόσο, όσοι έχουν ευαίσθητο ή αντιδραστικό δέρμα μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό.


Οφέλη της αιθυλεξυλγλυκερίνης για τα μαλλιά

Η αιθυλεξυλγλυκερίνη έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για τα parabens και τα θειικά άλατα σε προϊόντα μαλλιών και δέρματος. Η δερματολόγος εξηγεί ότι η βιομηχανία ομορφιάς αναζητά πάντα ασφαλέστερους, καθαρότερους και λιγότερο τοξικούς τρόπους για την ασφαλή διατήρηση των προϊόντων για τοπική χρήση. Τα συντηρητικά είναι απαραίτητα για κάθε προϊόν περιποίησης δέρματος ή καλλυντικών με βάση το νερό, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προϊόντος. «Η αιθυλεξυλγλυκερίνη είναι ελκυστική για χρήση με αυτόν τον τρόπο, επειδή προέρχεται από τη φύση και είναι λιγότερο τοξική», προσθέτει. 

Η δερματολόγος Shari Sperling, MD, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι τα parabens χρησιμοποιούνται παραδοσιακά αλλά έχουν συσχετιστεί με αλλεργίες εξ επαφής, ενώ η αιθυλεξυλγλυκερίνη σπάνια προκαλεί αλλεργίες.

Εκτός από τα οφέλη της στις συνθέσεις προϊόντων περιποίησης μαλλιών, η αιθυλεξυλγλυκερίνη έχει δύο βασικά οφέλη για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Το πρώτο είναι η ικανότητά του να περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα. . Το δεύτερο είναι ότι λειτουργεί ως επιφανειοδραστικό, καθιστώντας το ένα αποτελεσματικό αλλά απαλό καθαριστικό για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Ο Sperling εξηγεί ότι τα επιφανειοδραστικά δρουν σε διαλύματα για να αποτρέψουν τη διασπορά του λαδιού και του νερού.

Σταθεροποιεί τα προϊόντα μαλλιών: Η αιθυλεξυλγλυκερίνη είναι ένα φυσικό συντηρητικό που βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα ομορφιάς δεν αλλοιώνονται ή διαχωρίζονται μεταξύ παραγωγής και αγοράς από τον καταναλωτή. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε σκευάσματα με βάση το νερό. «Η παρουσία αιθυλεξυλογλυκερίνης παρέχει αντιμικροβιακή δράση για να βοηθήσει στη διατήρηση της ασφάλειας του προϊόντος και στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων, μούχλας ή μυκήτων», δηλώνει η Collins.

Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά:  Ως επιφανειοδραστικό, η αιθυλεξυλγλυκερίνη,παρέχει έναν απαλό καθαρισμό που απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά και το δέρμα.

Περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα: Εκτός από τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, η αιθυλεξυλγλυκερίνη μπορεί να κλειδώσει την υγρασία. Ο Collins εξηγεί ότι προέρχεται από γλυκερίνη , που το καθιστά εξαιρετικό μαλακτικό.

Βελτιώνει τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής:  Ένα μη ισορροπημένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα για το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής καθώς και για τα μαλλιά. Τα καθαριστικά με υπερβολική απογύμνωση μπορούν πραγματικά να προάγουν την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας και το ξηρό, ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και απώλεια μαλλιών. Ο συνδυασμός καθαρισμού και υγρασίας που παρέχει η αιθυλεξυλγλυκερίνη προάγει ένα ισορροπημένο περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.

Μαλακώνει και λειαίνει τα μαλλιά: Η αιθυλεξυλγλυκερίνη έχει χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα μαλλιών για να βοηθήσει στην απαλότητα των μαλλιών, επειδή τα ενυδατικά της οφέλη κάνουν τα μαλλιά πιο λεία.

Οι ειδικοί μας συμφωνούν ότι η αιθυλεξυλγλυκερίνη είναι ασφαλής για όλους τους τύπους μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των σγουρά, ξηρών και βαμμένων μαλλιών. Αν ψάχνετε για μια λύση για καθαρισμό χωρίς να αφαιρείτε το χρώμα των μαλλιών ή τα φυσικά έλαια, η αιθυλεξυλογλυκερίνη μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Οι μαλακτικοί παράγοντες της αιθυλεξυλγλυκερίνης θα προσφέρουν το μεγαλύτερο όφελος σε όσους έχουν ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά. Επιπλέον, όσοι είναι vegan μπορεί να χρειαστεί να διασφαλίσουν ότι τυχόν προϊόντα που περιέχουν αιθυλεξυλγλυκερίνη προέρχονται από φυτικές πηγές πριν από τη χρήση, καθώς μερικές φορές το συστατικό προέρχεται από ζωικές πηγές.

Και οι δύο ειδικοί λένε ότι αυτό το συστατικό μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα parabens ή στα θειικά άλατα, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα ερεθισμού. Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις δερματίτιδας εξ επαφής στην αιθυλεξυλγλυκερίνη .Όσοι έχουν γνωστές αντιδράσεις δερματίτιδας σε άλλα συστατικά μπορεί να θέλουν να αποφύγουν την αιθυλεξυλγλυκερίνη. «Αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα σε ευαίσθητα άτομα και μπορεί να είναι πηγή ερεθισμού του δέρματος ή εξανθήματος σε «υποαλλεργικά» προϊόντα για το μικρό ποσοστό των ανθρώπων που επηρεάζονται».


Πώς να χρησιμοποιήσετε την αιθυλεξυλγλυκερίνη για τα μαλλιά

Αφού μάθαμε για την αιθυλεξυλγλυκερίνη, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι δερματολόγοι και οι επωνυμίες ομορφιάς είναι θαυμαστές αυτού του ισχυρού συντηρητικού. Αν και μπορεί να μην μπορείτε να αγοράσετε εύκολα αιθυλεξυλογλυκερίνη από μόνη της, μπορεί να βρεθεί σε πολλές λίστες συστατικών προϊόντων που μπορεί να έχετε ήδη. Εάν είχατε προηγουμένως προβλήματα με ή θέλετε να αποφύγετε τα parabens ή τα θειικά άλατα, σκεφτείτε να αναζητήσετε προϊόντα που χρησιμοποιούν αιθυλεξυλγλυκερίνη αντί για τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά.



Γίνε μέλος

Λάβετε πρώτοι τα νέα μας και ειδικές προσφορές!

SEB Group

Συμβουλές Ομορφιάς